Toimi oikein onnettomuuspaikalla

Liikenneturva muistuttaa, että toimintaa onnettomuuspaikalla helpottavat perusperiaatteet: auta, hälytä ja varoita.

  • Auta onnettomuudessa loukkaantuneita
  • Hälytä apua numerosta 112
  • Varoita muita lisävahinkojen välttämiseksi

Lähde: Liikenneturva

Toimintaohjeita vahingon sattuessa

Peltikolarin, ulosajon tai muun autovahingon sattuessa huolehdi ensin vahingon osapuolten, itsesi ja muiden tiellä liikkujien turvallisuudesta. Auta, hälytä ja varoita. Alla on listattu joitakin tavallisia tilanteita omaisuusvahinkojen käsittelyä varten. Soita meille niin saat asianmukaista vahinkoneuvontaa ja voit varata samalla ajan ajoneuvosi vauriokorjaukseen.

Vastapuolen ollessa vahingon aiheuttaja

Jos syyllisyys on epäselvä, kutsu poliisi paikalle numerosta 112. Jos tapahtuneella on silminnäkijöitä, ota talteen heidän henkilö- ja yhteystiedot.

Ota talteen vastapuolen tiedot, auton omistajan ja kuljettajan nimi, osoite ja puhelinnumero, ajoneuvon rekisterinumero ja vastapuolen vakuutusyhtiön tiedot.

Pyydä vastapuolta tekemään vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä ja pyydä ilmoituksesta itsellesi kopio.

Ota yhteyttä Keskusmaalaamoon. Me neuvomme sinua eteenpäin ja huolehdimme ajoneuvosi vahinkotarkastuksesta ja vauriokorjauksesta.

Kun olet itse vahingon aiheuttaja

Anna vastapuolelle tarvittavat henkilö-, ajoneuvo- ja vakuutusyhtiösi tiedot.

Tee vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi ja ota yhteyttä meihin. Teemme yhteistyötä kaikkien kotimaisten vakuutusyhtiöiden kanssa.

Vahinkotarkastuksemme palvelualue kattaa pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueen, alueilla Helsinki-Espoo-Vantaa-Tuusula-Kerava-Järvenpää.

Kun tuot ajoneuvosi korjattavaksi meille, saat käyttöösi ilmaisen sijaisauton. Varaa sijaisauto korjausta sovittaessa.

Törmäys eläimen kanssa

Ota yhteyttä välittömästi hätäkeskukseen soittamalla numeroon 112. Poliisi vastaa hirven tai peuran auttamisesta onnettomuustilanteessa.

Tee vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi ja ota yhteyttä meihin.

Pysäköintivahinko tai ilkivalta

Jos autoasi kolhaistaan tai naarmutetaan pysäköintialueella tai ajoneuvosi on joutunut ilkivallan kohteeksi, yritä parhaasi mukaan selvittää onko tapahtuneella silminnäkijöitä vahingon aiheuttajan henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Tee vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi ja ota yhteyttä meihin.